Seminarul de Iudaism şi Istoria Evreilor… reloaded!!!

Ei bine, după o pauză forţată de un an, Seminarul se întoarce! Şi nu oricum, ci la ceas aniversar, căci se împlinesc 10 ani de când a debutat.

Au trecut 10 ani, 10 ani în care am realizat multe, în care ne-am bucurat împreună, dar ne-am şi întristat, în care am crescut, deopotrivă organizatori, dar şi participanţi. Unii sunt acum prin alte zări, unii s-au mai îndepărtat de ce înseamnă iudaismul şi educaţia iudaică, iar alţii s-au apropiat şi mai mult.

Dar vreau să cred că pentru toţi, indiferent unde şi în ce fel ne-a purtat viaţa în aceşti 10 ani,  acele zile de şcoală de vară, în care ne apropiam, în care cream o mică comunitate de studiu dar şi de voie bună, de bucurii şi de tristeţi, de tradiţii şi de banal cotidian, în care se legau prietenii de-o viaţă, sau se iscau mici certuri ce durau până la masa de seară, pentru toţi există un colţ în memorie pentru acele clipe, pentru toţi există un folder cu fotografii, pentru toţi există o hamsă lucrată împreuna cu prietenii, acolo, in curtea de la Cristian.

Au trecut 10 ani. 10 ani de educaţie iudaică, 10 ani de de descoperire şi re-descoperire a evreului din noi. 10 ani de dialog (SIHa) despre cum poţi să fi evreu în ziua de azi, în Diaspora sau în Israel, despre istoria noastră, mai veche sau mai nouă, despre valori şi chiar şi despre sufletele noastre.

10 ani în care, descoperind iudaismul, ne-am descoperit pe noi înşine, dar şi pe cei de lângă noi, rădăcinile noastre, puterea noastră.

10 ani în care vara nu era vară dacă nu ne revedeam, dacă nu celebram măcar un Şabat acolo, dacă nu împleteam învăţătura cu jocul, ivritul cu cântecele, dacă nu ne îngemănam gândurile şi inimile…

Vă aduceţi aminte? Vă aduceţi aminte de dimineţile în care ne trezeam cu toţii, parcă mereu mai devreme, mult prea devreme? De focurile de tabără cu cîntece, cu jocuri, cu concursuri? De serile cu poveşti, cu farse, cu dansuri? De excursiile din care ne întorceam uzi, obosiţi, însetaţi dar fericiţi, îngrămădindu-ne la coadă la cele 3 duşuri? De zilele caniculare sau ploiase, în care nici nu simţeam cum trece timpul, petrecut cu discuţii, cu workshopuri, cu hevruta, cu însăşi cunoaşterea?

10 ani, 10 ediţii, nici una la fel, dar creând un tot!

Pentru cei care le-au trăit, pentu cei care doar au auzit de ele, pentru cei care abia acum au aflat că ele au existat şi există din nou, pentru toţi cei care într-adevăr cred ca Merită să fim împreună…. vă aşteptăm să ne cunoaştem, să ne revedem, şi să demonstrăm încă o dată cât de adevărat, de viu, de real e logo-ul Seminarului:

Pentru înscriere, formularele necesare se găsesc aici (1) şi aici (2)

Reclame

3 răspunsuri

  1. […]  https://edikup.wordpress.com/2008/06/29/seminarul-de-iudaism-si-istoria-evreilor-strikes-back/ […]

  2. […] putin pentru mine Cristianul a fost un punct de referinta. Ma bucur enorm ca se va organiza o tabara de Iudaism si Istoria evreilor reloaded la Cristian, si stiu ca va fi un real succes care poate va renaste o veche “traditie” de […]

  3. […] davidlev under Jewish events   La sfarsitul acestei saptamani voi merge la Seminarul descris Aici. El dureaza mai mult dar eu voi fii acolo doar in weekend. Am mai fost acum cativa ani la doua din […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: