IUDAISM 101

Şi iată că se naşte o nouă pagină pe acest blog.

Ce va fi aici…?

Pagini din Tanah (Vechiul Testament), din Talmud, filozofie şi etică iudaică, informaţii despre sărbători, tradiţii, obiceiuri şi… multe altele, sper!

Sper să vă fie de folos, şi sper să le şi cititiţi cu plăcere…

Reclame

10 răspunsuri

 1. Eu sunt crestin dar iubesc poporul evreu ca pe poporul ales.As dori sa stiu mai multe despre sabat.
  Cine m-ar putea ajuta : as vrea sa stiu daca sabatul a fost dat si pentru cei din neamuri…

 2. Ma bucur de deschiderea acestui forum.Sper sa fie un sprijin si o trepta de lansare pentru cercetatori Cu stima Haym herman .Israel.

 3. Marius e normal sa iubesti poporul evreu ,daca citesti biblia cu atentie.Sabatul este semnul intre om si Dumnezeu.Deci nu numai Israelul trebuie sa respecte Sabatul.Insa neamurile nu recunosc Legea lui Dumnezeu.Adica nu recunosc pe Dumnezeu.Cu stima Haym Herman Israel.

  • iubesc ca poporul evreu ptr ca a supravietuit tuturor timpurilor,iubesc traditia si cultura poporului evreu, iubesc spiritul intreprinzator al evreilor si initiativa de a munci si a face banul pe orice cale ar fi.. si in paranteza israelul a fost singura tara dintre nenumaratele tari pe care le-am vizitat si atunci cand am spus ca sant romanca toata lumea s-a bucurat si m-a respectat… multa lume s-a oferit sa ma ajute in caz de nevoie iar familiile pe care le-am vizitat au fost extraordinare si m-au primit cu caldura…. bravo Israel…nu am cum sa nu va iubesc!

 4. haym, de unde ai ajuns la concluzia ca aici este un forum? :))

 5. Pai din moment ce poate intra fiecare sa si spuna parerea ,automat devine un forum de discutii.Chiar daca intentia e alta.
  O pagina deschisa public devine forum.Esti impotriva?Impui conditii?Eu ma supun dar nu am gasit nimic la inceputul pagini.Daca am gresit ,ma retrag.

 6. Pe un forum oricine poate propune si posta articole. Pe un blog, doar autorul poate sa faca acest lucru.
  Desigur, exista si un punct comun: posibilitatea comentatorilor de a interactiona intre ei exista la fel ca la un forum, fara a fi, totusi, unul.
  Daca doream sa nu permit aceasta interactiune, puteam selecta optiunea de a nu se admite mesaje de la citittori.
  Cat timp aceste interactiuni isi pastreaza un ton civilizat, si nu sunt complet pe alaturi fata de subiect, desigur, oricine poate spune orice.

 7. Eu am interpretat ca ar fi vorba de unS.O.S.adica poate intra oricine cu o sugestie sau un sfat. In acest sens mam referit.Oricum .toate bune .Cu stima din Israel.

 8. Cu o sugestie sau un sfat oricine e binevenit, oricand, cat timp are legatura cu subiectul topicului. Tocmai de aceea la inceputul fiecarui capitol sau subcapitol, fiecare post este doar de cateva randuri. Textele propriuzise sunt in paginile care urmeaza.

  M-ai facut curios…. la ce SOS te referi?

 9. as dori sa stiu mai multe despre talmud si despre hasidism, in special despre Scheson Mendel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: