Sărbători, tradiţii şi obiceiuri

Când vine vorba despre „Ce este un evreu?”, de multe ori rămânem descumpăniţi şi nu ştim cum să explicăm.

De multe ori surse în limba română, mai ales pe ineternet, nu se prea găsesc.

O parte semnificativă din ceea ce este un evreu rezidă din moştenirea sa religioasă, culturală, de tradiţii, de obiceiuri.

Aşa că o să încerc să adun în paginile care vor urma câteva texte care să lămureasca, măcar în linii mari, aceste aspecte.

Multe din aceste materiale au fost concepute, compilate, redactate şi, bineînţeles, folosite, în cursul celor 8 ani de existenţă a „Seminarului de Iudaism şi Istoria Evreilor”, precum şi a altor numeroase programe educaţionale ale Centrului Pedagogic al FCER.

Printre cei care au contribuit la realizarea acestor materiale se numără: Sandra Segal, Sorin Rosen, Mirela Asman, Bianca Stiubea, Sorana Radu, Ana-Maria Caloianu, Traian Dobrescu, precum şi mulţi alţii, pe care îi rog, dacă îşi vor recunoaşte textele, să se „semneze” în comentarii. Şi, bineînţeles, cu voia dumneavostă, şi eu.

Alte texte provin din surse ca ” Dicţionarul Enciclopedic de Iudaism” – Editura Hasefer, ediţia 2000, „Enciclopedia Iudaica”, site-uri prestigioase de profil, ce vor fi menţionate la momentul respectiv (dacă mi le voi mai aduce aminte 😉 ).

De altfel, în măsura posibilităţilor (şi, cum am mai spus, a memoriei mele), voi încerca la fiecare material să menţionez sursele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: